מאבן נגף לאבן דרך- מהי חמלה?
המילה חמלה מופיעה בכתבי היוגה המוקדמים, בכתבים הבודהיסטיים המוקדמים ואף מככבת בבודהיזם בן זמננו. משמעות המילה חמלה בסנסקריט (karuna) היא רטט, רטט של הלב. זוהי איכות אינהרנטית שקיימת בכל אחד ואחת מאיתנו, והיא נפתחת בליבנו לנוכח חוויה של סבל. לצערנו, אנו נשים לב כי לעיתים במקומות של קושי, כאשר נדרשת חמלה כלפי עצמנו, אנו בוחרים בפרקטיקה של ביקורת ושיפוט עצמי.
בהרצאה נבין מהי חמלה במקורות היוגים, ומדוע זה שהתודעה שלנו מחווטת לשיפוטיות. נלמד כיצד ניתן להתמיר דפוס זה, לכדי חמלה וקבלה עצמית. נתמוך במחקרים מדעיים ופסיכולוגיים עכשוויים, המוכיחים את מדע היוגה העתיק. נסיים באפשרות לחמול כלפי אלו שפוגעים בנו, או במילותיו של פטנג'לי "חמלה כלפי חסרי המעלות", על מנת לצאת לחופשי, גם בעולם כבול.
שירה חסיד
תלמידה של היוגה, וצועדת בדרך הבודהיסטית ב-15 שנים האחרונות. מורה מוסמכת להאתה, ויניאסה ואשטנגה יוגה, ומטפלת מוסמכת ליוגה תרפיה מטעם התכנית התלת שנתית של “יוגה גוף תבונה” המוכרת ב-IAYT. כיום מטפלת באנשים המצויים במצבי גופנפש מורכבים (בעיות אורטופדיות, מחלות אוטואימיוניות ונוירולוגיות, פוסט טראומה, דיכאון וחרדה ועוד), מורה למדיטציה בודהיסטית, ומרצה על הפילוסופיה של היוגה והבודהה-דהרמה במסגרות שונות. כמו כן חוקרת את כתבי היוגה והבודהה באוניברסיטת תל אביב, ובמהלך לימודי חוויה סומאטית לטיפול בטראומה. כעת מטפלת ומלמדת בתל אביב.